29 Ocak 2016 Cuma

Blog Hazırlarken Bu Hataları yapmayın



                            Blog Hazırlarken Bu Hataları Yapmayın
Eğer Kendi başınıza blog hazırlıyor, web tasarımını kendiniz güzelleştiriyorsanız  , lütfen bu söylenenlerimi ciddiye alın ve yapmamanız gereken ya da yapmanız gereken şeylerin altını çok iyi çiziniz.

Siz kendi bloglarınızı kendileri yapan blog kullanıcıları , bloglarınızı hazırlarken bloklardaki görseller üzerinde değişiklik yapabilirsiniz bunu html düzenleyicisi yardımıyla ya da benzer siteler de paylaşılan kod değişiklikleri ile yapmanız mümkündür. Yerleşim bölümünde istediğiniz gadgetleri ekleyebilir ve bu sayede bloğunuza istediğiniz görünümü kazandırabilir , istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.

Ancak bunları yaparken görsel katmak adına çok fazla eklenti yüklemesi yapmakta ve bu da hataları neden olmaktadır.

1.Üste eklemiş olduğunuz menüye fazla link vermek

Eklemiş olduğunuz yatay menüler genellikle blogunuzun üst tarafında yer almaktadır. Bunun ziyaretçileri önemli sayfalarınıza , yazılarınıza yönlendirmek için yapmaktasınız , ancak o kadar fazla link verilmektedir ki bu menüler tek satır olmaktan çıkar.  İki , üç hatta dört satırlı menüleri ulaşanlar olmaktadır. Bu ise kullanılabilirlik yönünde ve görünüş açısından hiç hoş bir görüntü vermemektedir.
Bunun için  üstü menülerinizi açılır menü olarak kullanmanızda fayda vardır. Üst menülerinizi sadece bloğunuzun can damarı olan önemli yazı ve makalelerin linklerini vermenizi önemle öneririm.

2.Kenar çubuklarına (sidaber) aşırı gadget eklemek

Bloggerinizin kenar çubuklarına gadget yardımıyla görseller ekleyerek blogunuzun görselliğini arttırmak isteyebilirsiniz ancak o kadar fazla abartanlar vardır ki bazen bu
durum bloglarınıza yarar sağlamak yerine zarar vermektedir.  Çünkü aşırı gadget eklemin hem ziyaretçilerinizi karmaşık bir site ile karşı karşıya bırakacak , da hem de sitenizin açılma hızını yavaşlatmaktadır.
Onun için blog'unuza ya da sitenize ekleyeceğiniz eklentiler sadece işlevsel olmalıdır.

3.Göz yormayan fontlar kullanmak

Kimi blog yazarı bloglarının daha hoş görünmesi için değişik türlerde fontlar kullanmaktadırlar. Ancak Bu fontların bir çoğu okuyucu tarafından hoş karşılanmamaktadır. Çünkü okunması zor fontlar okuyucuyu yormakta ve  bloğunuzda çok çabuk ayrılmasına neden olmaktadır. Onun için font kullanımında dikkat etmeniz gereken noktalar  kullandığınız  fontların Türkçe karakterleri destekleyip desteklemediğini ya da okunurken yazılarınızın net bir şekilde okunup okunmadığını çok dikkat etmelisiniz.

4.Sosyal paylaşım butonları kullanmak
Twitter , Facebook ya da YouTube gibi sosyal paylaşım butonlarının sayfanızda bulunması çok önemlidir. Yazınızı yazdıktan sonra eğer bu butonlar elinizin altında değilse yazınızı paylaşmaktan vazgeçiyor ve bu bakımdan bir çok ziyaretçi kaybediyorsunuz.
Bu yüzden çeşitli  yerlerde paylaşılan  ve hoşunuza giden görselli sosyal paylaşım butonlarının  kodlarını alarak sayfanın en altına yapıştırabilir ve yazınız bittikten sonra bunlar aracılığıyla kolayca sosyal medya da yazınızı paylaşabilirsiniz.

5.Bloğumuzda iletişim seçenekleri ekleme
İletişim seçenekleri iletişim dendiğinde aklınıza hemen iletişim formu olduğu iletişim sayfası gelmelidir yoksa olması gereken bir sayfadır.
Kullandığınız bu iletişim formunu dışında bloğunuzun kenar çubuklarında sosyal paylaşım butonları ve kutularının olması da çok önemli iletişim seçenekleri arasındadır.

6.Kullandığınız Görsellerin Kalitesinin Düşükm Olması
Blogunuza emek harcayarak , araştırmalar yaparak çok güzel yazılar , makaleler yazabilirsiniz ancak bu makalelere ilişkin görseller eğer düşük kalitede , düşük çözünürlükte ise bu emeklerinizi boşa çıkarabilir.  Çünkü düşük çözünürlüklü görseller sitenizin ya da bloğunuzu prestijini oldukça düşürebilir. Sonuç olarak ziyaretçi kaybına uğrayabilirsiniz.


7.Otomatik Müzik yada Video Çalıştırmak
Bloğunuzu oluşturduğunuzda otomatik çalan müzik ya da videolar kullanmamaya dikkat ediniz , çünkü bloğunuz sadece size ait değil sizin ziyaretçilerinizi de mutlu etmelidir. Ziyaretçilerin bloğunuza gelip ve bir süre bloğunuzu dolaştığını unutmayınız . Ziyaretçileriniz bu seslerden rahatsız olabilir.  Onun için otomatik açılan multimedya öğeleri kullanmaktan kaçınınız

8. Bloğumuzda kullandığınız renkleri iyi ayarlayın.

Beğendiğiniz canlı renkleri kullanmayı isteyebilirsiniz.  Bloglarda kullandığınız renkler zarar verebilecek nitelikte olmamalıdır.  Bloğunuza gelen ziyaretçilerin gözlerini yormayacak renkleri
tercih etmelisiniz.
Ayrıca arka plan renkleri de yazılarınızla aynı olmamalıdır. Yazıyı kapatacak şekilde değil yazıyı daha rahat okunur hale getirebilecek bir arka plan rengi kullanmalısınız.

iyi bloglar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder