20 Ocak 2016 Çarşamba

Adsense Onayı İçin Yapmanız Gerekenler Nelerdir ?

                                          10 ADIMDA ADSENSE

Çoğu kişi maddi gelir elde etmek için web sitesi kurmaktadır. web sitesi kurarken Zaman e,mek ve para harcamaktalar.
Emekleri verdikten sonra Şimdi sıra para kazanmaya geldi , para kazanmanın yegane adresi adsensedir. Ancak adsense , siteleri o kadar kolay onaylanmamaktadır.

 Peki adsensenin bu kadar zor onaylamasının nedenleri nelerdir?  Şimdi kısaca bunlara değinelim.
Eğer sitenizin adsense tarafından onaylanmasını istiyorsanız yapmanız gerekenler ve yapmamanız gerekenleri aşağıda maddeler halinde sıralayacağım.
internet dünyası

1.Kopya içerik: Google adsense kopya içeriği asla kabul etmez , çünkü politikalarına aykırı bir durumdur. Bunun için Google Algoritma geliştirmekte ve bu konuyu oldukça ince eleyip sık dokumaktadır. Bunun altında yatan nedeni ise tamamen ticari kaygılardır. Google arama sonuçlarında ne kadar fazla kopya içeriğe rastlarsa sitenizin red edilme oranı da o derece artacaktır. Google adsense'ye tercih edecekseniz sitenizde kesinlikle kopya içeriğe yer vermemelisiniz.

Eğer adsenseye başvurmaya karar verdiyseniz sitenizde olan tüm kopya içerikleri silin ve sitenize özgün yazılar yazınız.

2.İçerik sayısı: Google adsense'ye başvurduğunuz zaman içerik sayınız 35 tane olmamalıdır Eğer bu şekilde başvuru olacaksanız reddedilmeyi göze alıyorsunuz demektir Çünkü Google ticari bir işletme olduğu için üç beş tane Özgün içerik ile herhangi bir gelir elde edemeyeceğini edilecektir.

adsenseye başvurmadan önce 200 ile 500 kelime arası en az 60-70 tane özgün içerik hazırlamanızı tavsiye ederim.
Daha az içerik ile başvuru yaptığınız durumlarda şansınızı oldukça azaltırsınız.

3.İçerik: Açmış olduğunuz websitenizde yasaklı içerikler bulunuyorsa bunları derhal kaldırınız. Çünkü Google adsense o durumda hayal olacaktır.

Yasaklı içerik şunlardan oluşur: cinsel içerik , terör,  ırkçı söylem, içki gibi içerikler sizin onaylanma ihtimalinizi tamamen ortadan kaldıracaktır. Burada cinsel içerikli derken de çok fazla aşırı şeylerden söz etmiyorum, buralarda kısmi kadın ya da erkek vücutlarının görülmesi yeterlidir. Google bu tür şeyleri kesinlikle affetmiyor ve bu tür sitelere onay vermemektedir.

4.İletişim bilgileri: Google adsense'ye başvuracağınız zaman sitenizde mutlaka bir iletişim bilgisi sayfasına yer vermeniz gerekiyor. Google buna çok önem vermektedir.
Google burada şunu düşünmektedir. Bir web sitesinde iletişim bilgileri yok ise Siz güvenilir biri değilsinizdir. Eğer güvenilir biri iseniz iletişim bilgilerinizi vermekte çekinmeniz için hiçbir neden yoktur.

5.Gizlilik politikası: Eğer bir web siteniz arsa web sitenizde size ait bir gizlilik politikası sayfasını açmanız da yarar vardır. Çünkü Google gizlilik politikaları yer veren siteleri oldukça ciddi bulunmaktadır.
Ciddi bulduğu sitelerle çalışmak ister , bu da sizin onay sürecinizi oldukça kısaltacaktır. Gizlilik politikalarında sitenizdeki kayıtlı kullanıcıların bilgilerini üçüncü kişilere hiçbir koşulda , asla veremeyeceğinizi ve hiçbir yerde paylaşmayacağınızı belirtmemiz gerekmektedir.

6.Ticari içerik: Google reklam verdiği zaman para kazanacağı sitelere reklam vermek ister. Eğer sitenin içeriğini Google'a satış yaptırmayacaksa , Google sizin sitenizde çok fazla ilgilenmeyecektir. Google'a görsel reklam vermek isteyen İşletme sahiplerinin akıllarında sadece bir konu vardır. Reklamlara gelen kullanıcıların geldikleri sayfalarda alışveriş yapmaları.
Siteniz çok kaliteli olabilir, çok içerik barındırıyor olabilir ancak ticari bir İçeriğe sahip değilse gelen ziyaretçi alışveriş yaptıramıyosa  google size çok fazla yüz vermeyecektir.
Ve bu yüzden hesabınız onaylanmayacaktır.

7.Kullanıcı sayısı: Sitemizde müstehcen ya da zararlı içerik barındırmıyorsanız yani yasaklı İçeriğe sahip değilseniz , yukarıdaki sayılanların bir önemi olmayabilir.
Yerleştirdiğiniz kodlar sayesinde sitenize gelen ziyaretçi sayısının oldukça fazla olduğunu gören Google
başvurunuzu ve hesabınızı onaylayacaktır.

8.Hangi tür  siteyle başvuracaksınız: Adsense onayı almak istiyorsanız Blogger veya Wordpress üzerinde işe başlamanız sizin yararınıza olacaktır.

Çünkü blogger Google'ın kendi servisidir ve dünyanın birçok kullanıcısı tarafından kullanılan Wordpress ve blogger güvenlik açısından ve performans yönünden çok güçlü platformlardır. Dolayısıyla kullanıcı deneyimi üst düzeydedir.

9.Görsellik: Google için görsellik de önemlidir. Google ziyaretçilerinizin hoşuna gidebilecek ve onlara iyi bir deneyim yaşatacakk olan bir görselle hizmet vermemizi ister. Wordpress  ve blogger siteleri ise görsellik açısından Google'ın şartlarını karşılayabilecek niteliktedir.

10.Hakkımızda sayfası: Eğer bir web siteniz varsa hakkımızda sayfasına sahip olmanız lazım. Bu sayfada vizyonunuzu , misyonunuzu açık açık belirtmeniz gerekir. Çünkü Google ziyaretçileriniz sayfaya geldiği zaman önce sizi tanımak isteyeceği öngörüsüyle hareket eder.
Hakkımızda sayfası sitenizle alakalı olmalıdır. Çok uzun ya da çok kısa tutmayınız sadece yapacağınız işleri orada açık açık belirtiniz. iletişim Bilgilerinizi mutlaka yerleştiriniz ,sosyal medya hesaplarınız da link verebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder