6 Şubat 2016 Cumartesi

Bloggerde Resimler / Fotoğrafları Etiketlemek İçin Resimli Kolay Anlatım

                                                Resim Etiket Nasıl Yapılır?


Blog yazarlarının birçoğu yazılarını yazdığı zaman sadece başlıklara ya da yazmış olduğu yazı ve etiketlere dikkat eder. Ancak yazılarına eklemiş oldukları resimler ya da fotoğrafları etiketlemeyi ihmal ederler ve bunları etiketlemedikleri içinn Google bunların neyle alakalı olduğunu anlamaz ve resimlerinizi indexlemez. Böylece indexleme den geriye kalmış olursunuz.

Ancak yüklemiş olduğunuz resimlerinize yada fotoğraflarınıza at etiketi yaptığınız zaman Google botları resminizin neyle alakalı olduğunu anlayacak ve bunları indexleyecektir . Bu şekilde indeksleme kazanmış olacaksınız ve bu da yazınızın daha popüler , sitenizin ise daha yukarılara doğru çıkmasına yardımcı olacaktır.

Peki resim etiketi ne demektir? Etiket basitçe şu şekilde açıklayabiliriz Google'a resmin ne ile alakalı olduğunu gösteren bir etkinliktir diyebiliriz yani Google botlarına Siz ekleyeceğiniz bir etiketle o resmin neyle alakalı olduğunu söylemiş oluyorsunuz.

Resim etiketlerinizi şu şekilde düzenleyiniz

Yapacağınız basit ve dikkatli bir etiketleme ile trafiğinizi oldukça arttırabilirsiniz. Peki etiketleme yaparken nelere dikkat etmemiz gerekir?
1-Resim açıklamalarınızı dört kelime ile sınırlı tutmaya çalışın yani çok fazla kalabalık etikete gerek yoktur.

2-Google anahtar kelime bulucu aracından anahtar kelimeleri bularak yaparsanız bu çok daha kaliteli biretiketleme olmuş olacaktır.

3-Yapmış olduğunuz resim etiketlerinde karakterlerden(@ ,*) uzak durmaya çalışın ve mümkünse İngilizce kelimeleri de etiket olarak kullanabilirsiniz.

Şimdi resimleri etiketi nasıl yaptığımızı kısaca gösterelim

resim etiketlemeyi Blogger da en basit şekilde şu şekilde yapabiliriz yüklemiş olduğunuz resmi üzerine tıklayınız.


Altında yada üstünde yazılar çıkacaktır , bu yazılar içerisinde özellikler yazan kısmın üstüne gelerek tıklayınız.


 ve oraya iki tane kutucuk açılacak 438 kutucuğa istediğiniz anahtar kelimeleri yazınız ve kaydediniz.

İyi bloglar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder