2 Şubat 2016 Salı

Web Sitesi Oluşturulurken Şunlara Dikkat Edilmelidir


Bir web sitesi oluşturulurken nelere dikkat edilmelidir ?

1- Öncelikle site yapımına başladığınızda yapacağınız ilk iş “uzmanlık alanı” seçimini iyi yapmak gerekir. “Ben hangi alanda iyi işi yaparım” diyerek , yolunuzu çizip , öyle yola çıkmalısınız.

2- Alanınızı belirledikten sonra “alan adınızı” çok iyi düşünerek , akılda kalacak şekilde seçmelisiniz , sırf değişik olsun diye farklı yapmaya çalışmayın.

3- Seçmiş olduğunuz alan adınız yazacağınız ya da hazırlayacağınız içerikle alakalı olmalı.

Yani alan adınız teknoloji ile ilgili olduğu halde eğitimle ilgili bir makale yazmanız doğru olmayacak.

4- Web siteniz için güzel , işlevsel bir tema tasarımı yapınız ,temanız kolay açılan ,sitenizi yavaşlatan bir tema olmamalı.

5- Seçmiş olduğunuz tema  ve renkleri göz yormamalı , ziyaretçiler aradığını kolayca bulmalı , menüleriniz sade olmalı ve çok fazla link içermemeli.

6-Sitenizi barındırdığınız hosting iyi seçilmeli , çünkü hosting’in hızı ,kapasitesi sitenizin hızını dolayısıyla google’da üstlere çıkışınızı etkileyecektir.

7-Sitenizi kurduktan sonra tüm arama motorlarına eklemeyi unutmayınız.

8-Programlar aracılığı ile yapılan seo çalışmalarına itibar göstermeyiniz, çünkü arama motorları botları bir süre sonra yapılan link yüklemelerini çözerek sitenizi cezalandıracaktır. Buda tüm emeklerinizin boşa gittiğini gösterir.

9- Link satışı yapan sitelerden kesinlikle uzak durunuz, bu sitenizin değerini kötü etkiler.

10- Sitenizi oluştururken içeriğiniz 250-300 kelimelik özgün içerikten  meydana gelmeli ve görseller ile zenginleştiriniz. Yazacağınız pargraflar kısa ve düzgün olmalı.

11- Anahtar kelimeler siteniz için çok önemlidir. Kullanacağınız anahtar kelimeler içeriğinizle alakalı olmalı ve yazı içinde 3-4 defa kullanılmalıdır. Anahtar kelimelerin fazla kullanılması google tarafından cezalandırılan bir yöntemdir. Kullanacağınız anahtar kelimeler sitenizin indekslenmesi için çok önemli bir ayrıntıdır. Kullanacağınız anahtar kelime sayısı 4 yada 5 tane olmalı ve içerikle ilgili olmalıdır.

12- Sitenizi sürekli güncel tutunuz ve gereksiz bilgilerle doldurmayınız. Güncel ve doğru bilgi veren siteler tercih edilen sitelerdir.

13- Web sitenizin ana sayfasına “intro” yada “flash” gibi uygulamalar koymayın. Bilgi aramak için gelen kullanıcıları rahatsız eder ve sitende hemen çıkmasına neden olur.
14- Web sitenize , sadece işlevsel olan eklentileri ekleyin ve bazı eklentileri kullandıktan sonra kaldırınız. Çünkü her eklenti sitenizin hızını biraz daha düşürecektir.
15-Sitenize açıktan link vermekten kaçınınız.


BEĞENDİYSENİZ PAYLAŞINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder