10 Şubat 2016 Çarşamba

Sitenizin Adsense’ ye Uygun Olması için Bunları Mutlaka Yapınız



                                          Adsense İçin Neler Yapılmalı
Öncelikle google sitenizin içeriğini kontrol eder , içeriğinizin reklam gösterimi için uygunluğunu test eder. Yanı  sitenizin neyle alakalı olduğunu anlamaya çalışır. Googlenin bunu anlamasını kolaylaştırmasını sağlamak , dolayısıyla sitenizin  Google Adsenseye uygun olması için yapmanız gerekenler vardır.  Şimdi bunları adım adım açıklayalım.
1. Her şeyden önce Bolg yada web sitesinin sahibi olmanız gerekmektedir. Yani açtığınız blog yada site adınıza olmalı. İşe blogger ile başlayıp sonra çevirme şansına sahipsiniz.

2. Blog yada web sitenizin içeriği kaliteli ve orijinal olmalıdır. Azılarınızda mümkün olduğu kadar yazım kurallarına , sayısal rakamların kullanımlarına dikkat edilmelidir. Ayrıca kullandığınız içerikte telif haklarına dikkat etmeniz gerekir. İzinsiz video ,resim ve film kesinlikle kullanılmamalıdır.

3.İçeriklerinizin kalitesi kalitesi çok önemlidir. İçeriğiniz etkili ve zengin olmalıdır. Oluşturduğunuz içeriğin metin tabanlı olmasına özen göstermelisiniz ama görsellerle daha zengin hale getirebilirsiniz. Yazılarınız tanımlayıcı olmalıdır. İçeriğinizin Google Adsenseye uygun olması için , Adsense tarayıcıları içeriğinizi taradığı zaman yazınızda reklam özelliği taşıyan içeriklerinizi belirleyebilmelidir.
Çünkü içeriğinizle ilgili reklam türlerinin neler olduğunu ve reklam verenlerin sayfanızın ne ile alakalı olduğunu anlamalarına anlamalarına yardımcı olup , sayfanıza çekebilirsiniz.Yazılarınız düzgün ve hedefe yönelik ise Adsense’nin web site/Blog’unuza onay vermemesi için bir neden yoktur.

4. Adsense başvurunuzu yaptıktan sonra , Google Adsense  içeriğinizle ilgili çalışma için ,Adsense tarayıcı örümceklerini harekete geçirir, ortalama 5-6 günde analizleri bitirip ,e-mailinize sonucunu bildirir, eğer olumsuz ise gelen e-mailde nedeni belirtilmiştir, belirtilen nedeni düzeltip tekrar başvuru yapabilirsiniz.

5. Google Adsense’nin sizi kabul etmesi için 18 yaşını doldurmuş olmanız önemli bir kuraldır. Adsense 18 yaşından küçük olanların hesabını onaylamamaktadır.

6. Yukarıdaki şartlarınız uygun ise Adsense başvurusu yapmadan önce Google Adsense’nin şartlarımız ve politikalarımız kısmındaki açıklamaları zaman ayırarak  ve anlayarak okuyunuz. Çünkü bir çok blog/web site sahibi bu şartları okumadan başvuruda bulunmakta , adsense tarafından kabul edilmediğinde ise neden kabul edilmediğini anlayamamaktadır.

7.Siteniz/Blogger’iniz için Adsense başvurunuzu göndermeden ADSENSE POLİTİKALARI kısmını mutlaka okuyunuz. Herhangi bir politikaya aykırılık olması durumunda hesabınız onaylanmayacaktır.

8. Belirtilen tüm şartları yerine getirdiyseniz üç aşamadan oluşan Google Adsense Kayıt işlemlerinizi artık yapabilirsiniz. Yapacağınız başvurunuzun sonucu en geç bir hafta içinde sonuçlanıp e-mailinize  yollanacaktır.
Önemli uyarı: Google Adsense başvurunuz sırasında birçoğunuzun hiç dikkat etmediği aşağıdaki bilgiyi okuyunuz.
“Sahip olduğunuz Google hesabınızı Adsense ile kullanmak, hesabınızla ilişkili olan diğer google hizmetlerini etkilememektedir.(Bu hizmetler:Adwords ,Gmail vb.) Çünkü bu bilgileri daha sonra değiştirmeniz mümkün olamayacağı için Adsense hesabınızı açarken girdiğiniz tüm bilgileri dikkatli ve doğru giriniz.(Özellikle kimlik bilgileri)
Çünkü Adsense hesabınız onaylandığı zaman adınıza  ve adresinize “pin” yollanacaktır. Doğru bilgiler girmediğinizde “pin” onaylanmayacaktır ve Bu durumda Google’dan ödeme alamayacaksınız.
Son bilgi: Bloggerinizi açarken kullanmış olduğunuz Gmail hesabınızdaki bilgiler ile ,Adsense başvurusu yaptığınız hesap bilgilerinizin aynı olmasına dikkat ediniz.

Bol şans ve kazançlar dilerim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder