4 Şubat 2016 Perşembe

En İyi Anahtar kelimeler Yazarak Google'dan Üst Sıralara Çıkın


En Uygun ve En İyi Anahtar Kelimeler Nasıl Belirlenir ?

Web sitenizi  yada bloğunuzu kurdunuz ,içerik eklediniz ancak ziyaretçi sayınızı bir türlü arttıramıyorsunuz. İşte sayfanıza gene ziyaretçi sayısını arttırmak için yazı yazacağınız konu ile ilgili anahtar kelimeleri araştırıp belirlemeniz gerekir.

Peki anahtar kelime araştırması nasıl yapılır?  Bu işi yapmak için geliştirilmiş bir çok ciddi ve profesyonel  bulunmaktadır. Ancak sizler bu yazılımlarla değil de Google’nin ücretsiz olarak sunmuş olduğu ve kullanımının çok basit olduğu Google AdWords Anahtar Kelime Aracı’nı kullanabilirsiniz.

Şimdi Google AdWords ile anahtar kelime aramasını nasıl yapacağınızı adım adım resimli anlatacağım.

1. Gmail hesabınıza giriş yapınız. Ardında Google AdWords AnahtarKelime Aracı  yazıp giriş yapınız. Karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa açılacaktır.


 

2. Açılan bu sayfada alt tarafta ok ile gösterilen alana değişik anahtar kelimeler girerek EKLE butonunu tıklayınız. Analiz sonucunda çıkacak olan sayısal verilere bakarak hangisinin daha fazla arandığını göreceksiniz. En çok tercih edilen kelimeyi yazınızın anahtar kelimesi olarak yazınız. Google’nin sunmuş olduğu ücretsiz bu hizmetle yazılarınızın üst sıralarda çıkma olasılığı artacaktır.


 3. Anahtar kelime araştırması yapacağınız başka bir yöntem ise Google Ana Sayfasındaki arama kutucuğuna kelimelerinizi yazıp ,o kelime ile ilgili  benzer aramalar çıkacaktır. Bu yöntemi de anahtar kelime araştırmasında rahatlıkla kullanabilirsiniz.


4. başka bir yöntem ise Google’de herhangi bir konuda  arama yaptığınız zaman , arama sonuçlarının listelendiği sayfanın sol alt köşesinde çıkan ilgili aramalara ait linkler sizlere o konudaki yazılabilecek anahtar kelimeleri gösterecektir. Bunları da anahtar kelimeler kısmında kullanabilirsiniz. 

1 yorum:

  1. Emeğinize sağlık yazı güzel olmuş.Anahtar kelime rekabetini güzel analiz eden tavsiye edebileceğiniz bir proğram var mıdır

    YanıtlaSil