31 Ocak 2016 Pazar

Neden Google Adsense'yi Tercih Etmelisiniz

                                                             Neden Adsense

Google Adsense reklamcılık alanında en güvenilir olması bakımından en çok tercih edilen ve site sahiplerinin olmazsa olmazıdır.

Peki Adsense dışında başka reklam alınabilecek firma yok mu ? Elbette var hem de oldukça fazla.
Ancak reklam almanın kolay olduğu diğer firmalardan hak ettiğiniz gelirinizi  alma aşamasına geldiğinizde oldukça fazla problemle karşılaşıyorsunuz

Ya sebepsiz yere hesabınız askıya alınıyor yada hiçbir  açıklama yapılmadan hak edişiniz ödenmiyor.
İşte Google Adsense de bu tür durumlar ile karşı karşıya kalmıyor ve hak edişinizi belirtilen zamanda alabiliyorsunuz.
Bu yüzden site sahiplerinin en büyük gelir kapısı güvenilir olan adsense'dir.
Uğraştınız adsenseden reklam almayı başardınız bu yeterli mi , hayır değil. Gelir elde etmek için sitenizin  ve site içeriğinin kalitesi oldukça önemlidir.
Sizden daha az ziyaretçiye sahip olan sitelerin sizden fazla kazandığını duyduğunuz zaman belki inanılır gelmeyecektir size ,ama bunun doğru olduğunu belirtmek isterim.

Nasıl olur ziyaretçisi daha az olan site yada blog'un geliri daha fazla olur?
Eğer sitenin içeriği kaliteli , ziyaretçilerin ilgisini çekiyorsa ,ziyaretçiler site içine fazla zaman harcar ve daha fazla dolaşır. Bu da reklamlara tıklanma oranını arttırır ve dolayısıyla gelirde artacaktır.
Yani ne kadar trafik o kadar gelir değil, ne kadar zengin ve kaliteli içerik o kadar gelir.
Zengin ve alakalı içerik ziyaretçi memnuniyeti sağladığı gibi , google politikalarına da uygunluğu sağlamaktadır. Ve politikalar konusunda kesinlikle Google İçerik Yönergelerini okumanızı tavsiye ederim.

Google adsense hesabınızın onaylanması , istediğiniz gibi hareket edebileceğiniz anlamına gelmes, çünkü google sizi her zaman takip etmeye devam edecektir. Herhangi bir  politika ihlali durumunda hesabınız ban yiyebilir.

Gelirlerinizi arttırmanın ve adsense politikalarına uygunluk için yapmanız gereken başka bir şey ise reklam yerleşimidir.
Reklamlarınızı en iyi performans gösteren yerlere konumlandırmanız gerekir ama adsense reklam politikalarına dikkat ederek.

Koyu renkte gördüğünüz alanlar reklam gelirlerinizi en iyi etkileyen alanlardır. Şunu da unutmayın siteniz sadece bilgisayarlardan takip edilmeyecektir. Günümüz teknolojisi sayesinde tablet ve akıllı telefonlarda da çok fazla ziyaretçi gelmektedir. Onun için iyi bir deneyim sunmak için sitenizi yada blog'unuzu  RESPONSİVE olarak düzenleyiniz.

Sonuc olarak Google Adsense emeğinizin karşılığını veren güvenilir bir ortaktır ; ancak adsense politikalarına sadık kaldığınız sürece.

Bol kazanç ve şanslar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder